hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5 ilde hallere fiyat baskını

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ticaret Bakanlığı, sebze meyve fiyatlarındaki artışlarla ilgili olarak aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu beş ilde eş zamanlı hal denetimi yaptı. Normalin üzerinde fiyat artışlarıyla ilgili idari işlem başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya'daki sebze meyve hallerini denetledi.

    Sebze-meyve fiyatlarına inceleme

    Gıda fiyatlarındaki artışın ardından harekete geçen bakanlık ekipleri, başta marketler, pazar yerleri ve toptancılar olmak üzere çeşitli ürünlerde arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarının tespiti amacıyla saha denetimlerini sıklaştırdı. Normalin üzerinde artış görülen sebze meyve fiyatlarını mercek altına alan bakanlık, beş ildeki sebze meyve hallerinde eş zamanlı denetim yaptı.

    Normalin üzerindeki artışlara işlem yapıldı

    Denetimlerle ilgili yazılı açıklama yapan Ticaret Bakanlığı, denetimlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket edenlerin tespit edilmesinin amaçlandığını bildirdi. Bu kapsamda ticaret müfettişleri ile il ticaret müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen hal denetimlerinde sebze ve meyve fiyatları incelendi. Bakanlık, yapılan denetimler neticesinde normalin üzerinde fiyat artışlarıyla ilgili idari işlemler başlatıldığı bilgisini paylaştı. Açıklamada, bakanlığın sebze-meyve fiyatlarındaki aşırı fiyat oluşumlarına karşı 81 il valiliğine talimat gönderdiği belirtildi, denetimlerin kapsamının genişletildiği duyuruldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow