hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    52 il hızlı trenle birbirine bağlanacak

    52 ilin hızlı trenlerle birbirine bağlanması için çalışmalar hızlanıyor. Türkiye'de 2053'e kadar 8 bin 554 kilometrelik demir yolu hattının tamamlanması öngörülürken, hızlı trenlerle bağlı il sayısı da artacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demir yolu taşımacılığı, ulaştırma sektörü için her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Yük taşımacılığı kadar yolcu taşımacılığında da Bakanlık, yatırımları artırmaya hazırlanıyor.

    Yolcu taşımacılığında 2053'te trenin payının 6 kattan fazla artması öngörülüyor. Bunun karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlayacağı da ifade ediliyor. Demir yollarının yolcu taşımacılığındaki payının yüzde 1'den Avrupa ortalamasının üzerine, yüzde 6,20'ye çıkarılması amaçlanıyor. Bu da bugün 19,5 milyon olan yolcu sayısının yaklaşık 270 milyona ulaşması anlamına geliyor.

    Plana göre, 2053'e kadar 622 kilometre yüksek hızlı tren hattı ve 262 kilometre çok yüksek hızlı tren hattı olmak üzere 8 bin 554 kilometrelik demir yolu hattının tamamlanması öngörülüyor. 622 kilometrelik yüksek hızlı tren hattının 546 kilometresi gelecek yıl bitirilecek. Hızlı tren hatları, 2053'e kadar önemli derecede yaygınlaşacak, hızlı trenlerle bağlı il sayısı 8'den 52'ye çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow