hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Afet bölgelerine borç yapılandırması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yangın ve sel felaketinin yaşandığı illerde, devlet alacakları yapılandırıldı. Karara göre, mücbir sebep ilan edilen dönemlerdeki alacaklar taksitlendirildi. Karar yangın ve selden etkilenen 47 ilçeyi kapsıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangın ve selin açtığı yaralar sarılmaya devam ediliyor. Afet bölgesi ilan edilen illerdeki devlet alacaklarında yapılandırmaya gidildi. Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Karar orman yangınlarının yaşandığı Antalya, Muğla, Mersin, Osmaniye ve Adana ile birlikte sel felaketinin yaşandığı Kastamonu, Rize, Artvin, Sinop ve Bartın'ı ilgilendiriyor. Cumhurbaşkanı kararına göre afet bölgelerindeki alacaklı idarelere borçlu olanların, mücbir sebep tarihindeki ödemelerinin taksitlendirildiği ifade edildi.

    47 ilçe ve bazı beldeleri kapsayan kararda afet süreci göz önünde bulundurularak mücbir sebep tarihleri de belirlendi. Bu mücbir sebep tarihleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Taksit ödemelerinin süreleri de belirlendi. İlk taksitler mücbir sebebin sona erdiği tarihi takip eden ayda ödenecek. Sonraki taksitlerin de bu ayı izleyen ikişer aylık dönemler halinde ödenmesine karar verildi. Aylık ödenmesi gereken taksitler de mücbir sebebin sona erdiği tarihi izleyen ilk aydan itibaren başlayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow