hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret için formüller neler?

    Asgari ücrete ara zam olacak mı? Milyonlar bu soruya yanıt bekliyor. Asgari ücretin artırılması için doğrudan zammın yanı sıra farklı seçenekler de masada. Peki o seçenekler neler? CNN TÜRK Muhabiri Sema Akbulut, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temmuz ayı yaklaşırken milyonlarca çalışanın asgari ücret zammı için bekleyişleri arttı. Önümüzdeki ay memur emeklileri ve memurlara enflasyon farklı ile açıklanacak olan zam oranı ile beraber, asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ve yapılacaksa zam miktarının da ne kadar olacağı bir diğer gündem maddesi oldu.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ‘Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak vazifemiz. Özel sektör emeklileri de dahil, temmuzda bütün çalışanların yüzünü güldürecek bir düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır’ dedi. 

    ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI?

    Milyonlar bu soruya yanıt bekliyor. Asgari ücretin artırılması için doğrudan zammın yanı sıra farklı seçenekler de masada. Peki o seçenekler neler? CNN TÜRK Muhabiri Sema Akbulut, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ile olası zam oranlarını konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow