hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete zam gündemde mi? Hande Fırat, Erdoğan-TÜRK-İŞ görüşmesinin perde arkasını anlattı

    Temmuz ayında memurlara ve emeklilere yapılacak zam oranları gündemde. Bununla birlikte asgari ücrete zam gelecek mi? sorusu da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay da bir görüşme gerçekleştirmişti. TÜRK-İŞ Başkanı'yla görüşen Hande Fırat Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Atalay arasındaki görüşmenin perde arkasını anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay, "Gündemde asgari ücret, emeklilerin durumu, EYT, taşeronlarla ilgili her konuyu A'dan Z'ye konuştuk. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanıyla toplantı yapılacağını, bununla ilgili önümüzdeki günlerde bize haber vereceğini söyledi" demişti.

    Söz konusu görüşmenin perde arkasını anlatan Hande Fırat, "Ergün Atalay, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretlinin, dar gelirlinin, işsizin durumunun farkında olduğunu söyledi' dedi. Cumhurbaşkanı, asgari ücrete zam yapılacak mı yapılmayacak mı sorusuna da var ya da yok dememiş. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlar Erdoğan'a çalışmalarını sunacaklarmış ve Cumhurbaşkanı kararını verecekmiş." ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow