hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'nın mobilyası Türkiye'den

    Sangınla birlikte Çin'deki mobilya sektöründe düşüş yaşandı. Müşteriler farklı ülkelere yöneldi. Mobilya sektöründe adından söz ettiren Türkiye'ye ise talep arttı. Bu da ihracat oranını bir hayli etkiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyük firmalar talep üstüne talep aldı, üretim hızlandı. Avrupa ve ABD'ye mobilya ihracatı arttı. Mobilya üreticisi Olgun Sağlam, "Avrupa'nın her noktasında talep gören Türk mobilyalarında, daha fazla cevap verebilmek için üretim kabiliyetlerimizi artırdık. Dünyanın en büyük üreticilerinden olan Çin, bu süre zarfında yaşamış olduğu navlun sorunu ve bununla birlikte 6- 8 ay gibi temin süreleriyle ilgili sıkıntı yaşadı. Bu yıl İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkelere yüzde 60-80 oranında daha fazla ihracatı gerçekleştik. Amerika'da ise son 9 ay içerisinde yüzde 80 oranında ihracatımız artırdık" dedi

    MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan da "Türkiye'nin Avrupa'ya yakın olması özellikle ihtiyacı olan toptancılarımıza ve ihtiyaç sahiplerine artı bir avantaj sağladı. Polonya ve İtalya'nın üretimdeki gücü ve Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlığı bu anlamda etkili oldu" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow