hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Pakdemirli'den balon balığı ve ıspanak açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    15 yıl sonra Tarım Şurası toplandı. Şura için çiftçiden, akademisyene, işçiden ev hanımına kadar 30 bine yakın kişi görüş verdi. CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun hem şuranın ayrıntılarını hem de balon balığı tehdidine karşı önlemlerden ve ıspanak konusuna kadar gündemdeki başlıkları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ıspanak tartışmalarına son noktayı koydu. 'Görünen o ki yabani otların ayıklanmaması olmuş. Kesinlikle zehirli bir durum yok. Vatandaş gönül rahatlığı ile yesin" dedi.

    CNN TÜRK yayınında konuşan Bakan, zehirli ve keskin dişli balon balığının Akdeniz'deki artışını fırsata çevirecek yeni planı da anlattı. "Balon balığı bundan sonra zehir değil ilaç olacak. Kanada'ya ihraç edip kanser ilacı olacak yakalayabildiğimiz kadar göndereceğiz, istediler" şeklinde konuştu.

    Bakan bu açıklamaları 15 yıl sonra yeniden toplanan Tarım ve Orman Şurası'nda yaptı. Çiftçiden akademisyene, işçiden ev kadınına kadar pek çok kesimden tarım konusunda görüş ve talepler alındı. Ve şimdi o fikirler değerlendirilecek ve tarımda 5 yıllık yol haritası çıkarılacak. Çalışmalar 25 yıllık tarım politikalarına ışık tutacak.

    Şura sonuçlarını 21 Kasım'da Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow