hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Bakan Pekcan, Rus heyet ile görüşecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye ve Rusya arasında koronavirüs sonrası ticari ilişkiler masaya yatırılacak. Ticaret Bakanı Pekcan ve Rusya Enerji Bakanı Novak arasındaki görüşmede, domateste kota sorunu ile salgın sonrasında ticaretin önündeki engellerin kaldırılması konuları gündeme gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korona sonrası sınırlar kapalı ama diğer ülkelerle ticari ilişkilerin seyri dijital ortamda ele alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda 20 Mayıs'ta Türk ve Rus heyetler videkonferans yöntemi ile biraraya gelecek. Gündem de domates de var. Pandemi nedeniyle olumsuz etkilenen ticaretin önündeki engellerin kaldırılması çalışmaları da.

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı ve Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ile görüşecek. Görüşmede öncelikle koronavirüs sonrası ticarette yaşananlar tüm boyutu ile ele alınacak. İki ülke arasında yeni dönemde ticaret nasıl artırılır çözüm önerileri masaya gelecek.

    Rusya denilince ilk akla gelen bir diğer konu ise domates. Rusya'nın Türkiye'den domates ihracatına uyguladığı 150 bin tonluk kotanın dolması ile son olarak 50 bin ton daha eklenmiş ve kota 200 bin tona çıkartılmıştı. O kota da dolmak üzere. İşte Rusya'nın Türk domatesine uyguladığı ve dolmasına az kalan kotanın bir kez daha artırılması ya da kaldırılması konusunun ele alınacak başlıkların başında olması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve yerel paralarla ticaret... Bir süredir hem Cumhurbaşkanı hem de ekonomi ile bağlantılı bakanlar, bu konuyu da sık sık gündeme getiriyor. Pekcan'ın da bir kez daha Türkiye-Rusya arasında yerel paralarla ticaretin artırılması başlığını gündeme getirmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow