hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berat Albayrak: Türkiye'ye yatırım yapan kaybetmez

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    "Türkiye'ye yatırım yapan kaybetmez". Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, uluslararası yatırımcılara işte böyle seslendi. İstanbul'da YASED üyerleriyle buluşan Albayrak, her türlü çarpıtmaya rağmen yatırımcının Türkiye'nin potansiyelini gördüğünü söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, uluslararası yatırımcılarla buluştu güven mesajı verdi. "Türkiye yatırıımcılar için güvenli liman olmaya devam ediyor. Türkiye'ye yatırım yapan kaybetmez" dedi.

    "Ekonominin yarısı finansal göstergeler, diğer yarısı da psikolojik göstergelerdir" diyen Albayrak, "Yatırımcılar her türlü çarpıtmaya rağmen Türkiye'nin potansiyelini görüyor" yorumunu yaptı.

    Albayrak, yatırımların artması için teknoloji üretimini işaret etti. "Yeni teknolojilerde kabiliyetimizi ne kadar geliştirirsek dünyanın geleceğinde o kadar yerimiz olur" dedi.

    Enerji Bakanı, 2017 sonunda Türkiye'nin ilk entegre yerli güneş paneli üretim fabrikasının temellerini attıklarını hatırlattı, yakında rüzgar enerjisinde de yerli üretim yapan bir fabrikanın devreye gireceğini duyurdu.

    YASED Başkanı Ahmet Erdem ise Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı payın yüzde 1 olduğunu hatırlattı, "Bunu arttımalıyız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow