hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BES getiride faiz ve doları geride bıraktı

    Bireysel Emeklilik Sistemi, katılımcısının birikimleri son bir yılda yüzde 26 arttı. Yatırım aracı olarak mevduat faizini tercih edenlerin getirisi yüzde 9.7, doları tercih edenlerin ise yüzde 24 oldu. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BES katılımcıları, son bir yıllık verilere göre en fazla kazananlar oldu. Verilere göre son bir yılda BES birikimleri yüzde 26.44 arttı. Yatırım aracı olarak mevduat faizini tercih edenlerin getirisi ise yüzde 9.77 olurken, doları tercih edenlerin ise yüzde 24.90 oldu. Hürriyet gazetesinin haberine göre, aynı dönemde faizsiz BES fonları yüzde 45.63 getiri sağladı.

    Son bir yılda emeklilik fonları, enflasyonun yaklaşık 12 puan üzerinde getiri sağladı. En yüksek getiri ise yüzde 41.34 ile hisse senedi fonlarında oldu. Son verilere göre gönüllü BES’te 6 milyon 970 bin kişi bulunuyor ve BES’te devlet katkısı fonları da dahil fon toplamı 175 milyar lirayı geçti.

    Peki, bu 6.9 milyon kişinin birikimleri ne oldu? Son bir yılda BES’te ortalama getiri yüzde 26.44 olarak gerçekleşti. Birikimlerini faizli fonlarda değerlendirenlerin son bir yılda birikimleri yüzde 24 artarken, faizsiz fonların getirisi ise yüzde 45.63 oldu. BES’teki getiriler Enflasyon ile mukayese edildiğinde ise sistemin toplam getirisi, enflasyonun 11.84 üzerinde oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow