hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Masa: Zamlı ekmek satanları ihbar edin

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul'da ekmek fiyatlarını kontrol etmek için İBB'nin Beyaz Masa uygulaması devreye girdi. "Ekmeği 1 lira 25 kuruşun üstünde satan yerleri cep telefonunuzdan konum atarak ihbar edin" açıklaması yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da ekmeğe yapılan zammın durdurulmasına rağmen, zamlı fiyatta ekmek satan yerlerin tespiti için İBB Beyaz Masa vatandaşlardan konum atarak ihbar etmesini istedi.

    Yüzlerce vatandaş yanıt verdi

    İstanbul'da 200 gramlık ekmeğin 1 lira, 250 gramlık ekmeğin de 1.25 liradan satılması gerektiğini açıkladıktan sonra bu açıklamalarını Twitter'a taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'e yüzlerce vatandaş yanıt verdi. Vatandaşlar İstanbul'da aylardır 200 gramlık ekmeğin 1.25 liradan, 250 gramlık ekmeğin de 1.5 liradan satıldığını belirtti.

    Şile'de ekmek 2 lira

    Milliyet'ten Ebru Sungur'un haberine göre; kimi vatandaşlar da Şile'de ekmeğin 2 lira olduğunu, Halk Ekmek satış noktası da bulunmadığını dile getirdi. Bazı paylaşımlara Beyaz Masa'nın da etiketlenmesi üzerine Beyaz Masa bunlara yanıt vererek vatandaşlardan ekmek fiyatının 1-1.25 liranın üzerinde satıldığı yerleri konum atarak ihbar etmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 aydır ekmek zamlı

    İstanbul'da ekmek fiyatları 27 Temmuz'da zamlanmış, Ticaret Bakanlığı'nın zam yapılmayacağını duyurmasına rağmen 200 gramlık ekmek 1.25 liradan, 250 gramlık ekmek de 1.5 liradan satılmaya başlanmıştı. Bu hafta başında başkentte fırıncılar ekmeğe zam olacağını, ardından da Ticaret Bakanlığı zamma izin vermediğini açıkladı. İstanbul'da da zamma izin verilmediği halde fiilen fiyatın yükseldiği basında yer almıştı. Bunun üzerine önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul Valisi ekmek fiyatına ilişkin açıklama yaptı.

    Vali açıklamıştı

    İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal ekmek fiyatlarında yaşanan artışın arrdından ortak basın toplantısı düzenlemişti. Ekmeğe zam yapılmayacağını açıklayan Vali Şahin "250 gram ekmek 1.25 TL olarak satılıyor. Ekmek fiyatında bir değişiklik yok. 200 gram ekmek 1 TL'den tüketiciye ulaştırılacak. Farklı fiyat uygulayanlarla ilgili hem biz Valilik olarak, hem ticaret odamız hem de ilçe belediyesi zabıtaları denetleyecek." açıklamasında bulunmuş, tartışmalara son noktayı koymuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow