hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den öğrenim kredisi teklifi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe görüşmeleri sonrasını işaret ettiği öğrenim kredileriyle ilgili CHP de harekete geçti. Meclis'e kanun teklifi sunan CHP, öğrenim kredisi borcu bulunan öğrencilerin faizlerinin silinmesini, bundan sonra öğrenci kredilerinin faizsiz olarak verilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu, bizim gündemimizde. Bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız ve öğrencilerimizin lehine olacak bir adım atacağız." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenim kredilerine ilişkin bu açıklaması sonrası gözler atılacak adıma çevrildi. Konu CHP'nin de gündeminde.

    CHP grup başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel, Meclis Başkanlığı'na bu konuda kanun teklifi sundu. Teklifte, öğrenim kredisi borcu bulunan öğrencilerin faizlerinin silinmesi istendi. Teklifte, bundan sonra verilecek öğrenci kredilerinin de faizsiz olarak verilmesi, öğrenim kredilerinin öğrencilerin işe girişinden bir yıl sonra geri ödenmeye başlamasına ilişkin düzenlemeler yer aldı.

    CHP'den yapılan açıklamada teklifin gerekçesi olarak, "Sosyal devletin gereği olarak verilen eğitim desteklerine faiz yükü bindirilmesi kabul edilebilir değildir" denildi. Gerekçede 300 bine yakın kişinin öğrenim kredisi borcu nedeniyle yasal takip altına girdiği de ifade edildi.

    Açıklamada ayrıca, üniversiteyi bitiren gençlerin yeni bir yaşam inşa ederken zorlanmayacakları bir eğitim desteği sistemi kurulması gerektiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow