hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorum ve Yozgat Şeker Fabrikaları özelleştirme ihaleleri sonuçlandı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çorum Şeker Fabrikası'nın satışı için düzenlenen ihale sonuçlandı. Çorum şeker fabrikası için en yüksek teklifi 528 milyon TL bedelle Safi Katı Yakıt şirketi verdi. Yozgat Şeker Fabrikası ihalesini için en yüksek teklifi ise 275 milyon TL ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen Cuma günü ihalesi yapılan iki şeker fabrikasından sonra bugün iki şeker fabrikasının ihalesi daha tamamlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılan oturumda ilk olarak Çorum Şeker Fabrikası'nın ihalesi gerçekleştirildi.

    Tutgu Gıda, MBM Enerji, Albayrak Turizm, Kayseri Şeker, Fernas İnşaat, Safi Katı Yakıt, Ekmekçioğulları Metal, Doğuş Gıda'nın katıldığı Çorum Şeker Fabrikası için düzenlenen ihalede en yüksek teklifi 528 milyon TL bedelle Safi Katı Yakıt şirketi verdi.  Şirket daha önce de Derince Limanı özelleştirme ihalesini kazanmıştı.

    Kırşehir Şeker Fabrikası ihalesinde kazanan belli oldu

    Yozgat Şeker Fabrikasının ihalesi ise ikinci oturumda gerçekleştirildi. Yozgat fabrikası için teklif veren şirketler Albayrak Turizm, Erser Grup, Doğuş Gıda, İş- Kaya, Bergiz ve MBM Enerji olurken ihale Doğuş Gıda ve Erser Gıda oldu. Firmalar arasında en yüksek teklifi 275 milyon TL ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

    Bozdağ: İki şeker fabrikası bedelinin çok üstünde satıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma günü iki fabrika özelleştirilmişti

    Kırşehir Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi 330 milyon lira ila Tutgu Gıda Turizm AŞ vermişti. Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi için açılan ihalede ise en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek-İçecek vermişti.

    ÖİB Şubat ayında 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ihaleye çıkmış ve bu karar başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu. İhalede tüm tekliflerin bu ay alınması planlanıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow