hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye 40 gün sonra çok farklı olacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    "Türkiye 40 gün sonra çok farklı bir döneme uyanacak". Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimleri sonrasını böyle yorumladı. İngiltere'de ABD merkezli Bloomberg TV'ye konuşan Erdoğan, Merkez Bankası'na da çok kritik mesaj gönderdi. "Merkez Bankası Başkanı bağımsız diye, verilen sinyalleri kenara koyamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yeni sistemle çok daha etkin olacağım" dedi, farklılıkları tek tek sıraladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'den Türkiye ekonomi dünyasına kritik mesajlar yolladı.

    "Faiz sebep enflasyon sonuç"

    Bloomberg TV'de soruları yanıtlayan Erdoğan, söze "Milli parayla alışverişin faydalarını gördük" diyerek başladı, yeni sistemi anlattı. Sözü en kritik meseleye faiz tartışmasına getirdi. "Faiz tek haneliye geldiği zaman yatırımlarda patlamalar meydana geldi. Sebep netice ilişkisine baktığımız zaman faiz sebep enflasyon neticedir. Faiz ne kadar düşük olursa enflasyon da o kadar düşük olur. Faizi aşağı çektiğimiz anda bütün maliyet girdileri aşağı düşecektir" dedi.

    "Sinyalleri kenara koyamaz"

    Bu noktada Merkez Bankası Başkanı'nın bağımsızlığı sorusu geldi. Erdoğan, Merkez Bankası'na mesaj gönderdi.

    "Şu anda Merkez Bankası ile bir ilişkimiz var, bundan sonra da aynı istikamette devam edecek. Ülke yönetiminde yeni değiliz, görevi yeni devralmıyoruz ki; 16 yıldır ülkeyi aralıksız yönetiyoruz. Tabii ki Merkez Bankası'nın bağımsızlığı söz konusu. Ancak Merkez Bankası bağımsız diye yürütmenin başının sinyallerini bir kenara koyamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Daha etkin olacağım"

    Erdoğan, seçilmesi halinde artık bu alanda daha etkili olacağını vurguladı. "Seçimi kazanmamız halinde para politikalarında daha etkili bir rol oynayacağım. Bir defa siz devlet başkanısınız. Halk para politikalarıyla ilgili konularda kimi sorumlu tutar? Bunu Başkan'a soracağına göre para politikalarında etkili olan bir Başkan görüntüsü vermeye mecburuz. Bu birilerini rahatsız edebilir, ama mecburuz. Vatandaşa hesap veren, devleti yönetendir" dedi.

    "Dereyi görmeden paça sıvanmaz"

    Erdoğan'a, "Seçimi kazanırsanız ve Parlamento'da farklı bir durum olursa ne yaparsınız?" sorusu yöneltildi. Cumhurbaşkanı tüm kesimlere mesaj gönderdi. "Bizde bir laf vardır: dereyi görmeden paçalar sıvanmaz diye. Biz de dereyi görmeden paçaları sıvamıyoruz. Önce seçim sonuçlarını bir görelim. Sizin dediğiniz anlamdaki bir neticeye göre hazırlıklarımız şüphesiz olacaktır. A, B, C planlarımız var. Fakat görünen o ki, şu anda iyi gidiyoruz. İnanıyoruz ki arzu ettiğimiz plan ortaya çıkacaktır. 40 gün sonra inanıyoruz ki Türkiye, çok daha farklı bir döneme uyanacaktır" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow