hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dar gelirliye destek hamlesi

    Hükümet, dar gelirli vatandaşa destek için harekete geçti. Yapılan çalışma emekli maaşı ve asgari ücrette iyileştirmeyi öngörüyor. Ayrıca emeklilikte yaşa takılanların bekleme süresini azaltacak bir formül de gündemde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet kamuoyundan gelen talep ve istekler üzerine harekete geçti. Dar gelirliye destek için çalışma başlattı.

    EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ARA FORMÜL

    İlk çalışma emeklilikte yaşa takılanlara yönelik. Çalışma Bakanlığı'nın yürüteceği "ara formül" niteliğindeki çalışmanın mağduriyeti belli oranda gidereceği belirtildi. Buna göre bir defaya mahsus olmak üzere sigorta prim gün sayısını doldurup, emekli olmak için 56 yaşını bekleyenlere 2-3 yıllık bir avantaj sağlanması hedefleniyor. Kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek göstergenin de bu kapsamda ele alınabileceği belirtildi.

    ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ ZAMMI

    Dar gelirliye destek hamlesi asgari ücret ve emekli maaşına yapılacak zamları da kapsıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde "İşçimizi, memurumuzu, çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz" mesajını vermişti. Hem asgari ücret hem de emekli maaşında rutin olarak belirlenen zam oranının dışına çıkabileceği ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇİFTÇİNİN GİRDİ MALİYETİNİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

    Ekonomi yönetimi çiftçilere için de harekete geçecek. Girdi maliyetlerinin düşürülmesi, mazot-gübre-tohum destekleriyle ilgili yeni adımların gündeme geldiği öğrenildi. Çalışmalar önce Kabine'ye sunulacak. Bütçeye uygun olursa hayata geçirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow