hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DDK döviz kuru için harekete geçti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Döviz kurlarında yaşanan ani değer artışı ve dalgalanmanın sebeplerinin araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışma sonucunda hukuka aykırılık tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından yaşanan kur dalgalanmalarına karşı Devlet Denetleme Kurulu harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurula döviz kurlarında ani gerçekleşen değer artışının sebeplerini araştırmak üzere talimat verdi.

    Kurul Başkanı Yunus Arıncı ve kurul üyeleri, kritik dönemlerde yüklü miktarda döviz alımı yoluyla manipülasyon yapıldığı iddiaları da dahil olmak üzere yaşanan artışın sebeplerini araştırmak üzere çalışma başlattı.

    Devlet Denetleme Kurulu'nun yetkileri arasında kurum, kuruluş ve birimlerin her kademe ve rütbedeki görevlileriyle doğrudan yazışma, gerekli gördüğü gizli veya açık her türlü bilgi ve belgeyi bankalar dahil olmak üzere isteme bulunuyor.

    Kurul bünyesindeki soruşturma gruplarının yazdığı denetim raporları cumhurbaşkanına ve yetkili merciilere gönderilebiliyor. Kurul hukuka aykırılık tespit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda da bulunabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow