hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Değerli konut vergisi kimlere geçerli?

    Geçen yıl uygulamaya başlanan ve yaklaşık 200 bin konutu kapsayan değerli konut vergisi için beyanname süresi 21 Şubat pazartesi günü sona eriyor. Bu yıl için bina değeri 6 milyon 173 bin lirayı aşan konut sahipleri, değerli konut vergisi ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl 5 milyon 227 bin lira olan bu tutar, 2022 için 6 milyon 173 bin lira oldu. Bu tutarın üzerinde konuta sahip olanlar değerli konut vergisi ödeyecek.

    BEYANNAME İÇİN SON GÜN 21 ŞUBAT

    2022 yılı için beyanname verilişinin son günü 20 Şubat. Fakat pazar gününe denk geldiği için 1 gün daha süre uzatıldı. 21 Şubat pazartesi gününe ertelendi.

    Değerli konut vergisinden bu yıl 30 milyon 78 bin liralık bir gelir bekleniyor. Sorumlu olup beyanname vermeyenlere ise cezai işlem uygulanacak.

    İŞ YERİ OLARAK KULLANILIYORSA MUAF TUTULUYOR

    Avukat Tolga Aydın, "1'den fazla gayrimenkulü olan ve 2022 yılı için bina değeri 6 milyon 173 milyon TL üzerinde olan konutlar için ödenecek vergidir. Her ne kadar tapuda binanın veya konutun bağımsız bölümün niteliği konut olarak geçse de aslında burası bir şirket merkezi, iş yeri gibi bir kira amacı ile kullanılıyorsa, burası beyannamede konut olarak geçmeyecektir. Eğer 2 ve ya 3 tane 6 milyon 173 bin TL üzerinde konutu varsa, yine en alt sınırda olan 6 milyon 173 bin TL'de olan konut için bu vergiden muaf olacak. Diğer sahibi olduğu konutlar için bu vergiyi ödeyecektir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow