hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar nereden alınır satılır?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    CNN TÜRK'te Mine Uzun'un sunduğu Parametre programına konuk olan Ekonomist Cüneyt Paksoy, "Dolar nereden alınır satılır?" sorusuna yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cüneyt Paksoy, "Dolar nereden alınır?" sorusuna, "Dalga boyu, standart sapma yani volatilite ne kadar düşük olursa o kadar kur öngörülebilir olur. Nedir üst tarafta gidebileceği yer, alt tarafta inebileceği yer bellidir. Bizim burada referans aldığımız teknik değerler 50-200 günlük ortalamadır. 50 senelik grafiklere geri dönüşümlü baktıkları zaman fiyat genelde 50-200 günlük ortalama civarında dolaşır, sapmalar hariç. Herhangi bir sebeple ara ara kur atakları oluştuğu zaman o sapma 50-200 günlük ortalamadan sapar. Ama bu aşırılıktır, köpük olur, sonra yine döner. Aşarı doğru ihlal yapar ki aşağı doğru ihlaller daha azdır. 40-50 kuruştur. Şu an bizim 50-200 günlük referans bölgemiz 5,50-5,85. Özet olarak 5,50 civarına ki 5,45'ten döndük. Her geri çekilme 5,50 ve altına kademeli alım fırsatıdır. Ben buna 5,60'ı bile katabilirim. Neden? Önümüzdeki dönem Merkez Bankası aşağı doğru geldikçe, mevduat faizleri aşağı doğru geldikçe ki geldi. Kur yavaş yavaş yukarı yönlü olur. Herkesin rekabetçi bir kur istediği ortamda da yukarı yönlü 5,85'in geçilmesiyle 6-6,5 bandı her seferinde Japonya olayında yaşadığımız gibi hedef olur. 6,50 kalıcı olarak tek şartla geçilir. O da ABD-Türkiye ilişkilerinde majör bir değişim. Yani katsayının uygulanması ve yaptırım sürecinin uygulanması. Onun haricinde 6,50 yukarıda, 5-5,50 destek, 6,50 marjinal tepe. Asıl bandımız 5,50-5,85" cevabını verdi.

    "Dolar nereden satılır?" sorusuna ise, "6 ve üzerindeki 6,15-6,30 gibi fiyatlamalar satım için uygun yerlerdir. Hatta şuan döviz tevdiat 188-189 milyar dolara çıktı. Artık tarihi bir seviyede. Yukarı yönlü tepkiler de satış fırsatıdır, görünüm değişmedikçe" şeklinde cevap verdi. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow