hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın kamyonu Türkiye'de satılıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKBeste Uyanık / CNN TÜRK

    Türkiye'de hızla yükselen büyük projeler, dünyanın dev hafif ticari araç üreticilerinin de yüzünü güldürüyor. Örneğin dünyanın dev markaları en çok satışı Türkiye'de yapıyor. Ardı ardına da yatırım haberleri geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de arka arkaya hayata geçen büyük projeler, en çok ticari araç üreticilerinin iştahını kabartıyor. Dünyanın en büyük üreticileri için Türkiye büyük pazar. Örneğin Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin de Türkiye'deki bu potansiyele dikkat çekti. Blin, "Özellikle yeni gelişen ülkelerde yeni yatırımlar çok var. Mesela 3. havalımanı. Çok ciddi çalışmalar var. Bu da satışlara yansıyor. İnşaat demek, taşımacılık sektörünün hızlanması demek. Bu nedenle özellikle Türkiye ve çevresindeki ülkelerde satışlarımız arttı. Türkiye'nın biz geleceğine çok inanıyoruz. Bu kamyonlar uzun yol icin birebir. O nedenle özellikle Ortadoğu pazarında çok kullanılıyorlar. Hersey azalır ama altyapı projelerine destek olan ülkelerde büyüme azalmaz." dedi.

    Altyapı projelerinin hız kesmeden devam ettiği Türkiye'de kamyon satışları geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 artmış. Bır kamyon 7 saatte üretiliyor ve tam 100 bin euro. Bruno Blin, bu konuda ise "Biz Ortadoğu'da sıkça yer alan bir firmayız. Taşımacılık lojıstik anlamında önemli bır kalem. Bu kamyonları mesela uzun süre kullanabilirsiniz. İçini ayrı ergonomik yaptık, malzemeden kaçılmadı. Bizim için güvenlik herşey. Dünya çapında üretim yapıyoruz. Bizim için memnuniyet cok onemli" ifadelerini kullandı.

    Dövizdeki artış ise otomotiv sektörünü ve hafif ticari araç pazarını da olumsuz etkiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow