hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliye zam oranında yeni senaryolar

    Asgari ücretin belli olmasının ardından gözler emekli maaşına çevrildi. Binlerce emekli yeni yılda maaşlarına alacakları zammı merak ediyor. Peki, tahminler ne yönde? CNN TÜRK Muhabiri Buse Deviren, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliler 2023 ocak maaş zammı için gözünü 3 Ocak tarihine çevirdi.

    Asgari ücrete yapılacak zam oranı belli oldu. Şimdi ise binlerce emeklinin gözü emekli maaşına yapılacak zam oranında. Aralık ayı enflasyon rakamı ocak ayınca açıklanacak. Peki, asgari ücrete yapılan zam oranı emekli maaşına da yapılacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, "Enflasyon verilerine baktığımızda 2022 senesinin temmuz ayında aylık bazda 2.37, ağustos ayında 1.46, aralık ayı daha belli değil. Ocak ayının 3'üne kadar Türkiye İstatistik Kurumu vasıtasıyla açıklanacak. Verileri topladığımız zaman emeklilerimize olabilecek olan zam yüzde 14. Buna tahmini yüzde 3 de Aralık ayı gelirse 17'lik bir zam olacak" dedi.

    Emekliye zam oranında yeni senaryolar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 yılı ocak ayında en düşük emekli maaşı 1.500 TL'den 2.500 TL'ye çıkarılırken, temmuz ayında bu rakam 3.500 TL'ye yükseltilmişti. Emin Yılmaz, "Emeklilerimize yılda iki kere zam yapılıyor. Bir ocakta bir de temmuz ayında. Asgari ücrete gelen zamdan dolayı emekliler maaşlarının yüzdelik kısmında da artış talep ediyorlar. Alınmış olan kulis haberlerine göre, burada en düşük 3500 liralık maaşın 5 bin veya 5500 liraya yükseltilmesi konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow