hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emlak borçlarına yapılandırma

    Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliğ'inde vadesi geçen bazı ödemeler için yapılandırma imkanı sunuldu. Düzenleme ile borçlarda azalma olmayacak ama gecikme zammı ve faizi gibi rakamlar silinecek. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Vadesi 30 Nisan'da gelen ancak 9 Haziran'a kadar ödenemeyen bazı borçlara ilişkin de düzenleme yapıldı.

    Buna göre; kesin izin, arazi izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni, kira, yararlanma, ilave yararlanma, mesire yeri işletme hakkı kira bedelleri gibi borçlara ilişkin gecikme zammı ve faiz borçlarının yapılandırılmasının önü açıldı. Düzenleme kapsamında söz konusu borçların asıllarına herhangi bir indirim uygulanmayacak ancak gecikme zammı, faiz gibi borçları silinecek.

    Hesaplanan borç peşin veya 6, 9, 12 ve 18'lik eşit taksitler halinde ödenebilecek. Peşin ödemeye indirim uygulanacak, taksitle ödeme durumunda ise ilk taksitin son ödeme tarihi 30 Eylül olacak, ödemeler 2 ayda bir yapılacak. Taksitlendirmeden yararlanmak için son tarih ise 31 Ağustos.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow