hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EYT'de gözler formüllerde

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde EYT mesaisi yapan ekip, çalışmaları tamamlamak üzere. EYT düzenlemesi çok yakında açıklanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emeklilikte yaşa takılan 6 milyon kişi merakla düzenleme bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bir ekip EYT mesaisinde. Çalışmalarda sona yaklaşılırken, EYT'lilerin sorunlarına çözüm için farklı formüller masada.

    Bu modellerden bir tanesinin yaşı esas alan model. Buna göre belli bir yaşa gelmiş olanların emekli edilecek. Primi esas alan model başka bir model olarak görüşülüyor. Örneğin 7200 gün ile 9000 gün prim ödeyenlerin emekli edileceği de diğer seçenek.

    Alman modeli olarak da bilinen aylıklarda belirli oranda kesinti yapılarak emeklilik tarihinin öne çekilmesi de tartışılan formüller arasında Örneğin bir kişi 5 yıl sonra emekli olacak, onu bugünden emekli ederek maaşında belli oranda düşüşler, yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20 civarında bir düşüşle maaş bağlamak da bir başka model.

    HANGİ MODELİN UYGULANACAĞI SORUSUNA YANIT HENÜZ YOK

    Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözmek için en uygun formül aranıyor. O formül bulunduktan sonra sendikaların görüşleri de alınacak. Sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı maliyet hesabı yapacak. EYT çalışmasında son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow