hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FED'in faiz kararı ne olacak? Ekonomist Berra Doğaner değerlendirdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCnnturk.com

    Para merkezli piyasaların gözü kulağı FED faiz toplantısına çevrildi. FED Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) eylül ayı toplantısından yeni bir indirim kararı çıkması bekleniyor. Ekonomistler, 25 baz puan indirime gidebileceği öngörüsünde bulunuyor. Ekonomist Dr. Berra Doğaner, konuyu CNN TÜRK'e değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK'te Mine Uzun'un sunduğu Parametre programına konuk olan Ekonomist Dr. Berra Doğaner, "Bugünkü karardaki mutabakat, son günlerde biraz azaldı. Şu anda Amerikalı iktisatçıların yüzde 54'ü bugün 0,25 oranında bir indirim bekliyor. Geri kalanı beklemiyor. Böyle bir beklememe durumu da açıkçası var" değerlendirmesini yaptı.

    "Beklemeyenler niye beklemiyor?" sorusunu da cevaplayan Doğaner, "Faizler çok çok da aşağıya gelince, tamam dünyada bir durgunluğa gidiş var, ticaret savaşları var. Hakikaten faiz indirimlerine ihtiyaç var ama diğer taraftan getirisiz kalan para, mesela Amerikan borsalarını aldı götürdü. Acaba bir balon oluştu mu? FED, bu tür balonları da sevmiyor. O yüzden biraz "Olur, olmaz. Olsa bile bugün acaba son mudur?" gibi tartışmalar da var" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow