hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler MB'nin faiz kararında: Ekonomistlerin beklentisi ne?

    Merkez Bankası, 18 Ağustos Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Son toplantıda da bir değişikliğe gidilmemiş ve politika faizi yüzde 14'te sabit bırakılmıştı. Peki, beklentiler neler? Son toplantıdan Merkez Bankası nasıl mesajlar vermişti? Detaylara daha yakından baktık...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. 18 Ağustos Perşembe günü faiz kararı açıklanacak.

    Peki, beklentiler ne? Ve Merkez Bankası son kararında nasıl bir mesaj vermişti? Ekonomistlerin genel beklentisi faizde bir değişikliğe gidilmeyeceği ve yine yüzde14 oranında sabit tutulacağı yönünde.

    Merkez Bankası bir önceki para politikası kurulu toplantısını 21 Temmuz'da yapmış ve faizi değiştirmemişti. Karara ilişkin açıklamada bir kez daha sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için atılan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesiyle dezenflasyonist sürecin başlayacağının öngörüldüğü belirtilmişti.

    Açıklamada ayrıca liralaşma stratejisine dikkat çekilmiş ve ''Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir" mesajı verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow