hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi proje ne aşamada?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Yeni havalimanı, Kanal İstanbul, c... Yapımı devam eden dev projelerden yalnızca birkaçı bunlar. Peki hangi projede ne aşamaya gelindi? Sırada hangi projeler var? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin dört bir yanında dev projeler tüm hızıyla devam ediyor, yenileri için hazırlıklar yapılıyor. Onlardan biri açılış için gün sayan İstanbul'un yeni havalimanı. 29 Ekim'de faaliyete geçecek yeni havalimanında günde 3 bin 500 uçak iniş kalkış yapacak. Tüm etapları tamamlandığında yolcu kapasitesi 200 milyona ulaşabilecek. Ekonomiye 73 milyar liralık katkı sağlayacak havalimanının 225 bin kişiye de istihdam sağlayacağı belirtiliyor. 

    Çalışmaların tam gaz sürdüğü bir diğer proje ise 3 katlı büyük İstanbul tüneli. Tünel için kısa süre içinde ihaleye çıkılacak. Tünelden hem raylı sistem geçecek hem de araçlar kullanabilicek. Tünelin orta katını metro kullanacak. Alt ve üst katlarını ise araçlar.

    Çılgın proje Kanal İstanbul için de hazırlıklar sürüyor. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, etüt proje işinin tamamlanması ve yapım ihale ilanına çıkılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

    Üzerinde çalışılan diğer projelere gelince... Kullanıcı sayısı 38 milyonu geçen e-Devlet'e 135 yeni hizmet daha entegre edilecek. 5 bin 328 kilometre daha bölünmüş yol, 120 kilometre yeni otoyol yapılacak. Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolunda 120 kilometre hat serimi tamamlanacak. 230 kilometre uzunluğunda Halkalı-Kapıkule hızlı demiryolu yapım ihalesi gerçekleştirilecek. 990 yerleşim yeri daha 4.5G kapsamına alınacak. Diğer taraftan yerli ve milli 5G çalışmaları başlatılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow