hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhracata "pasaport" desteği

    İhracatı artırmak için verilen desteklerden biri de iş insanlarına yönelik hususi damgalı pasaportu kolaylığı. İhracatçıların hareket kabiliyetini artırmak için verilen destek kapsamında bugüne kadar 23 bin 933 ihracatçıya pasaport verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022’nin ilk 3 ayına ihracat rakamları damga vurdu. Martta geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 19,8 artarak 22,7 milyar dolara ulaştı. İhracat başarısını korumak ve daha da artırmak için ard arda adımlar atılıyor. Bunlardan biri de ihracatçılara yönelik hususi damgalı pasaport verilemesi. Uygulamanın hedefiyse ihracatçıların işlemlerini kolaylaştırmak ve hareket kabiliyetlerini artırmak.

    Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2020’de 3 bin 393 firmanın 3 bin 783 yetkilisine hususi damgalı pasaport için onay verildi. 2021’de ise toplamda 7 bin 575 firmanın 9 bin 59 yetkilisine hususi damgalı pasaport için onay verildi. Bugüne kadar ise husui damgalı pasaport hakkından faydalanan ihracatçı sayısı 23 bin 933 oldu.

    Yapılan düzenlemelerle hususi damgalı pasaporttan yararlanma süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarılırken, son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerindeki mal ihracatçısı firmaların temsilcilerine de pasaport verilmesi sağlandı. Böylece hususi damgalı pasaport için getirilen ihracat limiti 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirilmiş oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow