hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmar barışı için en yoğun başvuru İstanbul'dan

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İmar barışı için başvurular tüm hızıyla sürüyor. Başvuru sayısı 2 milyonu aşarken, yapı kayıt belgesi almak isteyenlerin yaptığı ödemeler 300 milyon lirayı buldu. En fazla başvurunun yapıldığı kent ise 166 bin başvuru ile İstanbul oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmar barışında başvurular 2 milyonu geçti. Aftan yararlanıp yapı konut belgesini almak istetenler, 15 günde 300 milyon lira yatırdı ve yapı kayıt belgelerini almaya hak kazandı. İlk yapı kayıt belgeleri de düzenlenmeye başlandı. 21 Haziran'da başlayan imar barışında hedef, Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununun çözülmesi.

    Vatan gazetesinin haberine göre; imar barışına en yoğun ilgi İstanbul'dan. Kaçak yapıların yoğun olduğu kentten şu ana kadar 366 bin başvuru yapıldı, 53.5 milyon liralık ödeme de sisteme girdi. İstanbul'u 186 bin başvuru ve 47.5 milyon liralık ödemeyle İzmir takip ediyor. Üçüncü sırada ise Konya var. 139 bin başvurunun yapıldığı Konya'da yapı kayıt belgesi için 8 milyon TL ödendi. Konya'yı, Bursa, Kocaeli ve Ankara, Antalya ve Muğla izledi.

    İmar barışı içinde toplamda 13 milyon başvuru ve yaklaşık 40-50 milyar lira civarında bir gelir elde edilmesi bekleniyor.

    İmar barışından elde edilecek gelir, kentsel dönüşüme kaynak olarak kullanılacak.

    İmar barışında başvurular 31 Ekim'e, ödemeler ise 31 Aralık'a dek sürecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow