hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İş dünyasından ekonomide reform önerileri

    Ankara Ticaret Odası'ndan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ekonomik reformlara yönelik öneri ve çağrılar geldi. 6 başlıkta sıralanan öneriler arasında devlet desteklerinde esnaf-tacir ayrımına son verilmesi, KDV sisteminde tek oranlı sisteme geçilmesi gibi başlıklar yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ekonomik reformla ilgili Ankara Ticaret Odası'ndan öneriler geldi. ATO Başkanı Gürsel Baran, yerli ürün kullanımında kamunun da öncü olması gerektiğini dile getirdi. 6 başlıkta önerileri sıraladı. Öne çıkan başlık devlet desteklerinde esnaf-tacir ayırımının sona erdirilmeli. Bir diğer talep ise KDV sisteminde tek oranlı sisteme geçilmesi.

    Zincir marketlere ilişkin de öneri var. ATO ''Satılacak ürünler yeniden belirlenmeli.'' diyor.

    "Ticari işletmeler için ruhsat planlaması yapılmalı ve sigorta-vergi ödemelerinin kamu bankaları dışında da gerçekleşmesine imkan sağlanmalı.'' çağrısı da geldi. Son öneri ise kamu borcunu düzenli ödeyen işletmeye etkin teşvik sağlanması oldu.

    ATO Başkanı Baran öneriler için "Muafiyetsiz, istisnasız, tek oranlı bir KDV sistemi uygulama kolaylığı bakımından iş ortamını iyileştirecektir". Vergide tarafsızlığı sağlayarak işletmelerin rekabet gücünü artıracaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow