hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İŞKUR'a gelen anneye destek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Kadınların hem iş dünyasına katılmaları hem de çocuklarına vakit ayırabilmeleri için yeni projeler yolda. Çalışmaları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. İŞKUR aracılığıyla çalışmak isteyen kadınlar, mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Kursa devam edilen günler için günlük 70 lira tutarında cep harçlığı ödenecek. Bir başka proje ile ise annelere 400 lira bakım desteği.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan kadın istihdamına yönelik yeni projeleri yolda. Onlardan biri İş'te Anne Projesi. Amaç kadınların hem çocuklarının hem de işlerinin başında olması. Yani çalışmak isteyen anneleri işgücü piyasasına kazandırmak. 

    Mesleki eğitim kursu ile 70 TL harçlık 

    Peki proje nasıl hayata geçecek? Çalışmak isteyen kadınları İŞKUR, mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirecek. Kursa veya programa devam edilen günler için günlük 70 lira tutarında cep harçlığı ödenecek. Ayrıca eğitim süresince katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri yine İŞKUR tarafından karşılanacak. Ve sağlık hizmetlerinden de faydalanmaları sağlanacak. 

    Annelere 400 tl bakım desteği sürüyor 

    Ama sadece bu değil. Bir başka projeyi de hayata geçirdi bakanlık. O da annelere 400 TL bakım desteğini kapsıyor. Bunun için şartlar arasında İŞKUR tarafından sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak var. Ayrıca proje 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınları kapsıyor. 400 TL'lik bakım desteği tüm bu kurs veya program süresince aylık olarak veriliyor. Başvurular çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri hizmet merkezlerine yapılabiliyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadın kooperatifleri güçlendirilecek 

    Bakanlık bir yandan da kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için yeni çalışmalar üzerinde çalışıyor. Kadın kooperatifçiliği, destek mekanizmaları, işletme, yönetim, pazarlama ticaret gibi konularda bilinçlendirme, eğitim ve rehberlik-danışmanlık çalışmaları düzenlenecek. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow