hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizlik maaşları bayramdan önce ödenecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emekliye, taşerona, işsize ödeme günü cuma. 12 buçuk milyon emekliye 11 milyar lira ikramiye ödenecek. İşsizlik maaşları da bayram öncesine çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 buçuk milyon emekliye bayram ikramiyesi ödeniyor. Böylece emekli, dul ve yetimler bu yılın ilk bayram ikramiyesini almış olacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da hak sahibi. Toplam ikramiye miktarı ise 11 milyar lira.

    Dul ve yetimler ne kadar ödeme alacak?

    Vefat eden sigortalıların dul ve yetimlerinin alacağı ikramiye akrabalık bağına göre değişecek. Eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa; eşe 500 lira yetim çocuğa ise 250 lira tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.

    Emekli maaşı ödemeleri de bayram öncesi

    Maaş günü bayrama denk gelen emeklilerin ödemesi ise 3 Haziran'a çekildi. Taşeron şirketlerden kadroya geçen sürekli işçiler ve kamu işçileri için ödenecek olan ilave tediye yani ikramiyeler ise 31 Mayıs’ta ödenecek.

    Ayrıca 4/d’li sürekli işçilere bayram öncesi 75 lira bayram harçlığı verilecek.

    Bayram öncesi işsizlik maaşı

    İşsizlik maaşı ödemeleri bayram öncesi yapılacak. İşsizlik maaşları 31 Mayıs'ta hesaplara yatırılacak. Hak sahiplerine, 1016 lira ile 2031 lira arasında değişen tutarda ödeme yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow