hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte tanzim satıştaki bakliyat fiyatları

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tanzim satış noktalarında bakliyat satışı da başladı. Peki, hangi ürünler hangi fiyatlarla satılacak? Ankara'da tanzim satış noktasına giden CNN TÜRK Muhabiri Mustafa Berber, "Nohut 5.5, yeşil mercimek 4.5, pirinç ise kilogramı 6 liradan satışa sunulacak. Ayrıca elma da 3 liralık kilogram fiyatıyla tezgahta yer alacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Şubat'ta Sincan mitinginde duyurduğu bakliyatta tanzim satış hayata geçiyor. Tanzim satış noktalarında ürün çeşitliliği artıyor, sebzenin yanı sıra meyve ve kuru bakliyat da 4 buçuk liradan başlayan fiyatlarla tezgahlardaki yerini alıyor. 

    Bakliyatlar TMO'dan

    Tanzim satış noktalarında nohut, pirinç ve yeşil mercimek ile elma satışı bugün itibariyle başlıyor. İlk satışlar Ankara'da olacak. Kuru bakliyatlar Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) temin edilecek. Nohut ve mercimek ikişer kilogramlık paketler halinde satışa sunulacak. Nohutun kilogram fiyatı 5.5 lira, mercimeğin kilogram fiyatı ise 4.5 lira olacak.  5 kilogramlık paketler halinde satılacak pirincin kilosu ise 6 liradan satışa sunulacak.

    Tanzimdeki ilk meyve elma

    Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla satışa sunulan 10 çeşit sebzeden sonra meyve satışı da elmayla başlayacak. Elma, tanzim satışta kilogramı 3 liradan satılacak. 

    İstanbul'da da satışların birkaç gün içinde başlaması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow