hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karadeniz gazı karaya çıkıyor

    Karadeniz'de keşfedilen gazın 2023 yılında karaya taşınması hedefleniyor. O gaz özel borularla karaya taşınacak. İlk etap borular Filyos Limanı'na geldi. Boruların taşıma işleminin Haziran 2022 sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler Karadeniz'de keşfedilen gazın kullanım aşamasının başlamasında. O gaz karaya borularla taşınacak. Süreç başladı, borular Filyos doğalgaz işleme tesislerine gelmeye başladı.

    Peki, bu boruların özelliği ne ve nasıl bir süreç takip edilecek? Borular Filyos doğalgaz işleme tesislerine gelmeye başladı. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında; deniz tabanında açık deniz üretim tesisi, karada doğal gaz işleme tesisi ve bu iki tesisi birbirine bağlayacak yaklaşık 170 kilometre uzunluğunda iki boru hattı yapılması planlanıyor.

    Boruların tamamı yaklaşık 10 ayrı seferde limana gelecek. Limana gelen borular, planlanan boru hattının yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyor. Her bir boru yaklaşık 12 metre uzunluğunda. Boruların taşıma işleminin Haziran 2022 sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.

    Tüm borular Filyos Limanı'na getirildikten sonra deniz tabanına serim işlemleri başlayacak. Ve Boru hattı döşeme işleminin yaklaşık 5 ay kadar sürmesi öngörülüyor. İnşa edilecek boru hatlarının uzunluğu karada yaklaşık 1,5 kilometre, denizde ise yaklaşık 170 kilometre olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow