hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatında yeni dönem! Fiyatlar yeniden belirlendi

    Yeni yıl ile birlikte işten ayrılanlara verilen kıdem tazminatı tutarları da yeniden belirlendi. Peki, kimler hangi şartlarda kıdem tazminatı alma hakkına sahip? Tutarlar nasıl belirleniyor? İşte tüm detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022'DE TABAN VE TAVAN FİYATLAR YENİDEN BELİRLENDİ

    Yeni yılda kıdem tazminatında da yeni dönem başladı. Konu hakkında CNN TÜRK'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Ülkemizde 1 Ocak 2022 itibariyle asgari ücretin brüt tutarı zamlandı. Kıdem tazminatının tavan rakamı da değişti. Kıdem tazminatının brüt tutarı 5004 lira oldu. Kıdem tazminatının tavan rakamı 8284 liraydı, yaklaşık yüzde 31 zamlanarak 10 bin 848 lira 50 kuruş oldu" dedi.

    KİMLER KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR?

    Peki, kimler kıdem tazminatı alabilir? Özgür Erdursun, "İşyerinde en az 1 yıllık çalışması olan bir kişi, kendi arzu ve isteği dışında işten çıkartılırsa ya da haklı bir sebeple işten ayrılırsa, ayrıca kanunların kendilerine vermiş olduğu yasal hakları sağlıyorlarsa kıdem tazminatı alabilirler" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    En çok merak edilenlerden biri de alınacak tazminatın tutarı. Özgür Erdursun, "Kıdem tazminatı 1 yıla 30 gün şeklinde hesaplanır. Bir kişi asgari ücretle çalışıyorsa, 1 yıl sonunda damga vergisi kesintisi sonrası 4966 lira kıdem tazminatı alabilir. Ancak bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Kıdem tazminatında en önemli unsur, o iş yerinde en az 1 yıllık bir çalışmanın olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow