hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut destek kredisi için başvuru ne zaman başlıyor?

    Düşük faizli konut kredisi için süreç başladı. Konut finansmanında 3 yeni paketi devreye alındı. Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın 3 yeni paketle ilgili CNN TÜRK yayınında değerlendirmelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düşük faizli konut kredisi için süreç başladı. 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlanacak.

    Devlet tarafından sübvanse edilen düşük faizli kredi değerlendirmesi nasıl yapılacak? Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar ne zaman, nereye başvuracak? Bu kredi sadece kamu bankalarından mı verilecek?

    Beykoz Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Alçın, CNN TÜRK yayınında cevapladı.

    Bu kredilerle hem ilk kez konut sahibi olacaklara, hem de inşaat sektörüne bir finansman desteği sağlanıyor. Hem alıcı hem de konut üreticisinin desteklenmesi piyasadaki konut arzı sıkıntısına çare olur mu?

    Konut konusunda en büyük sıkıntı yüksek ve hızla da yükselmeye devam eden fiyatlar. Sosyal konuta ağırlık verilirse diğer fiyatlar da düşer mi? Yüksek konut fiyatları nasıl düşürülecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Prof. Dr. Sinan Alçın canlı yayında CNN TÜRK spikeri Tunç Arslanalp'in sorularını yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow