hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut fiyatları artıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Konut fiyatları hız kesmiyor. Türkiye'de satılan konutların metrekare fiyatları bir yıl içinde %9 arttı. İstanbul, %19'luk artışla ülke ortalamasını aşarken, onu İzmir ve Ankara izledi. Kiralarda ise düşüş var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor. Türkiye'de evlerin metrekare fiyatı son bir yılda yüzde 9 arttı. Fiyat artışı yeni konutlarda ise yüzde 2,36 oldu.

    Hürriyet Emlak verileri baz alınarak hazırlanan 2017 Mart Emlak Endeksi´ne göre, Türkiye genelinde satılık konutların metrekare fiyatı bir yıl içinde yüzde 9 artarak 2 bin 736 liraya ulaştı.

    İstanbul, satılık konutlardaki 4 bin 519 liralık ortalama metrekare fiyatı ile türkiye ortalamasını geride bıraktı, listenin zirvesine yerleşti.

    Konutta uzun vade düşük faiz kampanyalarının etkisi ile yeni konutlarda stok erime hızı artarken, vatandaşlık düzenlemesinin etkisi ile de yabancıya satışta toparlanma başladı.

    Türkiye'de yatırım yapan yabancılara "Vatandaşlık hakkı" verilmesiyle ilgili düzenlemenin ardından, Mart ayında yabancılara konut satışı %10'a yükseldi. Yabancıya satış payı ocak ayında yüzde 3, Şubat ayında yüzde 4 olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow