hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto yasası temmuz sonunda

    İlginin her geçen gün arttığı kripto para için yasa çalışmalarına hız verildi. Temmuz sonuna kadar hazır olması planlanan yasayla yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi ve kara para aklanmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Hazırlıklarını sürdüren AK Parti'nin hedefi, yasa teklifini temmuzda Meclis'e sunmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YASAL DÜZENLEME TORBA YASAYLA MECLİS'E SUNULACAK

    Yatırımcının hakkı yasal güvence altına alınacak. Kara para aklanmasının önüne geçilecek. AK Parti'nin üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü kripto yasasının ana başlıkları belli oldu.

    AK PARTİ YASAL DÜZENLEME İÇİN TOPLANTI DÜZENLEDİ

    Kripto para varlıkları Türkiye'nin de yakın takibinde. Daha önce Merkez Bankası bir düzenleme yapmış, Mali Suçları Araştırma Kurulu MASAK'a da bu platformları denetleme yetkisi verilmişti. AK Parti çıkarılması planlanan "kripto yasası" için bir toplantı düzenledi. Toplantıda, ekonomi yönetimi koordinasyonunda yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

    "AMAÇ KRİPTOYA KISITLAMA DEĞİL, KURAL GETİRMEK"

    Edinilen bilgiye göre öncelikle amacın kripto para borsasına kısıtlama değil, kurallar getirmek olduğu ifade edildi. Kripto para şirketlerinin denetimi, kayıt ve inceleme mekanizmasının nasıl işlemesi gerektiğine ilişkin öneriler değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KRİPTO YASASI NELERİ İÇERECEK?

    Kripto yasasıyla yatırımların yasal güvenceye alınması ve yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi amaçlanıyor. Şüpheli görünen meblağlar konusunda MASAK'ın devreye girmesi öneriler arasında. Kurulacak denetim mekanizmasıyla kara para aklanmasının da engellenmesi hedefleniyor. Taslak yasa yeni kurulacak şirketler için lisans ve asgari sermaye şartını da içeriyor.

    KRİPTO YASASI TEMMUZDA TBMM'DE

    Yasal düzenlemenin Meclis'in temmuz ayının ikinci yarısında planlanan tatilinden önce hazır hale getirilmesi ve son hafta yeni bir torba teklifin Meclis gündemine alınması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow