hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kur korumalı TL hesabı için yeni adım

    Geçtiğimiz günlerde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmişti. Şimdi o sistemin tanıtımı için hummalı bir çalışma başlatılıyor. Bunun için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MÜSİAD Başkanı ve yurt dışı temsilcilikleriyle görüştü. Peki, hangi adımlar atılacak? Detaylar Gülşen Coşkun'un haberinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurtdışındaki Türk vatandaşlarına kur korumalı mevduat sisteminin tanıtımı için kollar sıvandı. Bunun için Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MÜSİAD başkanı ve yurt dışı temsilcilikleriyle görüştü. Sistemin tanıtımı artacak. Özelikle de iş dünyası aracılığıyla yurtdışındaki döviz birikimlerinin Türkiye'deki yeni sistemde değerlendirilmesi çağrısı yapılacak.

    MERKEZ BANKASI BAŞKANI, MÜSİAD İLE GÖRÜŞTÜ

    Geçtiğimiz günlerde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları kur korumalı mevduat sistemine dahil edilmişti. Sistemin kısa adı YUVAM. Şahap Kavcıoğlu da o sistemin yurtdışında daha çok tanıtılması için yurtdışında 71 ülkede 88 irtibat noktası olan MÜSiAD ile görüştü.

    HEDEF İLK ETAPTA 20 MİLYAR DOLARLIK KAYNAĞI ÇEKMEK

    MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, o toplantıda neler konuşulduğunu ve YUVAM hesaplarının yurtdışında nasıl tanıtılacağını CNN TÜRK'e anlattı. 2 saati aşkın toplantıda Merkez Bankası Başkanı, YUVAM sistemini detaylıca anlattı. MÜSİAD Başkanı ise yurtdışındaki Türk vatandaşlarına sistemin tanıtılması ve dahil olmaları çağlarını yapmak için önümüzdeki hafta yurtdışında bir toplantı yapılacağını belirtti. O toplantıda sadece MÜSİAD temsilcilerinin yer almayacağı, yurtdışındaki bazı diğer Türk vatandaşlarının oluşturduğu STK'larla da çalışacaklarını belirtti. "Yurtdışında 6.5 milyon Türk vatandaşı var. Bu kişilerin toplam mevduatları yaklaşık 200 milyar dolar. İlk etapta hedef bunların yüzde 10'unun Türkiye'ye transferi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MÜSİAD YURT DIŞINDAKİ TÜRKLERE SİSTEMİ ANLATACAK

    MÜSİAD bir de 10 soruda YUVAM hesabının anlatıldığı kısa bilgilendirme notu hazırladı. O sorulara verilen yanıtlarla yurtdışı vatandaşları sistem hakkında bilgilendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow