hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı'nda emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emeklilere bayram ikramiyeleri 21 Ağustos'ta ikinci kez ödenecek. Emekli olmaya hazırlananlar için ikramiye müjdesi var. 31 Temmuz'a kadar emeklilik dilekçelerini vermeleri durumunda onlar da bayram ikramiyesi alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliler ikramiye almak için Kurban Bayramı'nı bekliyor. Ramazan Bayramı'nda 12 milyon emekliye 1000'er lira ikramiye ödenmişti. Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 21 Ağustos'ta ödenecek.

    Emekli olmaya hazırlananların da bu ikramiyeden yararlanmak için bir fırsatı bulunuyor. Edinilen bilgilere göre, 31 Temmuz'a emeklilik için dilekçesini SGK'ya verenler, Kurban Bayramı'nda 1000 lira ikramiye alacak. 1 Ağustos'tan itibaren emeklilik dilekçesi verenler ise ikramiye alamayacak.

    Dini bayram ikramiyesi sadece emeklilere ödenmiyor. Malulen emekli olmuş malullük aylığı alanlar, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye ödeniyor. Ancak ödenecek tutar, ölüm aylığı/iş göremezlik oranı üzerinden hesaplanıyor. 2 aylık birden alanlara ise iki dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ikramiye veriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow