hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB'ten okullara 8.7 milyar bütçe

    Milli Eğitim Bakanlığı, okulların elektrik, yakıt ve su ihtiyacından temizlik malzemelerine, ve donatım ve kırtasiye ihtiyaçlarından laboratuvar ihtiyaçlarına kadar geniş bir alandaki ihtiyaçlar için 2021 yılında 8,7 milyar lira bütçe kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ELEKTRİKTEN KIRTASİYEYE İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

    Milli Eğitim Bakanlığı okulların elektrik, yakıt, su ve temizlikten kırtasiye ve laboratuvara kadar giderlerine destek sağlamayı sürdürdü. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 2021 yılında okullar için 8.7 milyar lira bütçe verildi.

    Bakanlık, okulları güçlendirmek için bütçeden okullara daha fazla kaynak ayırmak ve özel ihtiyaca göre bütçe tahsis işlemlerini 2021 yılında uygulamaya soktu. Bu kapsamda okulların ihtiyaçları tek tek tespit edildi. Binalar güçlendirildi, eğitimin kalitesinin artırılması için ekipman desteği sağlandı.

    2021 yılında, kırtasiye ve büro malzemeleri için 720 milyon, su tüketimi ve temizlik malzemeleri için 845 milyon lira, akaryakıt, elektrik, haberleşme içinse 1 milyar 652 milyon lira bütçe kullanıldı. Ayrıca laboratuvar malzemeleri, kimyevi ve temrinlik malzeme alımları ve küçük onarım içinse 5 milyar 625 milyon lira kaynak harcandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN ÖZER: AMACIMIZ DIŞ KAYNAĞA İHTİYAÇ DUYMAMALARI

    Okulların tüm giderlerinin bakanlık tarafından karşılandığını söyleyen bakan Mahmut Özer, "Amacımız, bir taraftan okullarımızın herhangi bir dış kaynağa ihtiyaç duymadan ayakları üzerinde durmasını sağlamak diğer taraftan okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak için ihtiyaç durumuna göre etkin ve verimli bir şekilde kaynak kullanımını sağlamak" değerlendirmesi yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow