hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur maaşları ne zaman yatacak? Arife Günü bankalar açık mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bu ay memur maaşlarının erken yatacağını söyledi. Peki, kamu personelleri maaşlarını ne zaman alabilecek? Bayram öncesi banka şubeleri açık mı? CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Türkeş, şunları söyledi:

    MEMUR MAAŞLARI BUGÜN HESAPLARA YATIRILDI

    Hem Ramazan ayının ikinci yarı hem de Ramazan Bayramı bu yıl sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı tam kapanma dönemine denk geldi. Memurlar her ayın 15'inde düzenli olarak maaşlarını alıyorlar. Ancak tam da bu dönemde bayram öncesinde memur maaşlarının daha erken yatırılıp yatırılmayacağı merak ediliyordu. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda açıklama yapan Cumhurbaşkanı, maaşların daha erken yatırılacağı mesajı verdi. Ve tarih olarak da 10 Mayıs Pazartesi gününü yani bu günü işaret etti. Bugün memur maaşları hesaplara aktarılıyor. Ramazan Bayramı öncesi normal tarihinden 5 gün önce memurlar maaşlarını hesaplarından çekebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1100 LİRALIK EMEKLİ İKRAMİYELERİ

    Ayrıca 1100 liralık emekli ikramiyelerinin de 6-7 Mayıs tarihlerinde hesaplara aktarıldığını aktaralım.

    BUGÜN VE YARIN BANKALAR AÇIK MI?

    Peki, Ramazan Bayramı öncesi en çok sorulan sorulardan bir tanesi "Bankalar açık mı? Açıksa kaça kadar açık?". Bu konuda da açıklama Bankalar Birliği'nden geldi. Ve bankaların açık olan şubelerinde 10-11 Mayıs tarihlerinde yani bugün ve yarın saat 9.00 ile öğlen 12.30 saatlerine kadar, öğleden sonra ise 13.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verileceğini açıkladı.

    ARİFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

    Arife günü olan 12 Mayıs tarihinde ise bankalar sabah 09.00 ile 12.30 saatlerinde açık olacak.

    BANKALAR BİRLİĞİ'NDEN UYARI

    Bankalar Birliği'nden gelen açıklamada önemli bir de uyarı var. Hem vatandaş hem de çalışanların sağlığını korumak için banka müşterilerinin ATM, mobil bankacılık, internet gibi şube dışı kaynaklardan işlem yapmaları istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow