hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur ve emekli maaşı ne kadar olur?

    Asgari ücrete yapılan zammın ardından milyonlarca memur ve emeklinin gözü yeni yılda alacağı zam oranında. Memur ve emeklilerin zam oranında 6 aylık enflasyon verileri kritik önem taşıyor. Yarın açıklanacak enflasyon ile birlikte memura yapılacak zam oranı netleşecek. Peki olası senaryolar ne? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Halil Kahraman uzman konuğu ile değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur ve emekli zam oranı için gözler TÜİK Aralık 2022 enflasyon oranı verilerinde olacak. Memur enflasyon farkı ile emekli Ocak 2023 zammı bu veri sonrasında netleşecek. Peki, memur ve emekli zam oranı ne zaman, saat kaçta belli olacak?

    Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği enflasyon oranları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklisi için sadece 1 veri kaldı.


    TÜİK, asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere gelirleri etkileyecek Kasım ayı enflasyon oranını açıklandı. TÜİK verilerine göre enflasyon yıllık bazda yüzde 84,39 oldu. Enflasyon Kasım ayında yüzde 2,88 arttı.

    EMEKLİ VE MEMUR ENFLASYON FARKI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

    Memur ve memur emeklisi için 2022 yılının ikinci dönemi için yüzde 7 toplu sözleşme zammı bulunuyor ve enflasyon da yüzde 7'nin üzerine çıktığı için Kasım ayı enflasyonu dahil 5 aylık zamları yüzde 15,11'e ulaştı. 

    SSK ve Bağkurlularda toplu sözleşme bulunmuyor ve 6 aylık enflasyon farkına göre maaşlarına zam alıyorlar. Buna göre SSK ve Bağkurlular şimdiden yüzde 14,05 oranında zammı hak etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kesin oranlar 3 Ocak 2023 günü Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından netleşecek.
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow