hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memura zam pazarlığında ne oluyor? Açıklama geldi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hükümet ile sendikalar arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerden anlaşma çıktı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yarın yapacağı açıklamada olacak. 3600 ek göstergeye dair hükmün de anlaşma metninde olması bekleniyor. Ayrıntıları CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Detaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanacak.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında düzenlenecek toplantıda, kamu görevlilerinin geneline ilişkin toplu sözleşme müzakerelerinin sonuçları açıklanacağı kaydedildi.

    Hükümet 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklif etmiş ancak bu teklif sendikalar tarafından yetersiz bulunmuştu. Hükümetin yeni teklifi ise Bilgin'in açıklamasıyla netleşecek. Sürecin hakem heyetine gitmeden tamamlanması da hedefleniyor.

    Maaş artışları yanı sıra çeşitli sosyal haklarla ilgili varılan mutabakatların da açıklanması bekleniyor. Buna göre bazı meslekler için daha önce kamuoyuna yapılan açıklamalarla taahhüt edilen 3600 ek göstergenin de yıl sonuna kadar hayata geçirileceğine dair hükmün, anlaşma metninde yer alacağı belirtildi. Ayrıca 4C'den 4B'ye geçen sözleşmelilere yapılacak ödemelerde 15 puanlık artış yapılmasının da anlaşmada olduğu kaydediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow