hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesleki eğitim kurumlarının üretimdeki payı artıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitim kurumlarında firmalarca satın alınan patent, tasarım ve markayla ilgili detayları paylaştı. Eğitim kurumlarının fikri ve sanayi mülkiyet bilincinin oluşturulması ile yerli ve milli üretimdeki payının artırılması hedefleniyor. İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SERİ ÜRETİMLE KATMA DEĞER OLUŞTURULACAK

    Meslek liseleri, yerli ve milli üretimdeki payını artıracak. Mesleki eğitim kurumları, firmalarca satın alınan 74 patent, tasarım ve markasıyla seri üretime geçmeye hazırlanıyor.

    MESLEK LİSELİLERİN ÜRÜNLERİNE İLGİ

    Meslek ve teknik eğitim kurumlarında, fikri ve sanayi mülkiyet bilincinin oluşturulması, özgün ürün, proje ve tasarımların tescil edilerek ticarileşmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindi. Kurumlarda, 2021 yılında Türkiye genelinde 470 patent, faydalı model ve marka başvurusu yapılırken 2022 yılının ilk beş ayında bin 490 ürün ile başvurularda geçen yıla göre 3 kattan fazla artış sağlandı.

    FİRMALARIN SATIN ALDIĞI ÜRÜNLER SERİ ÜRETİME GEÇECEK

    Mesleki ve teknik eğitim kurumları tarafından üretilen tescilli ürünlerden 1’i patent, 3’ü tasarım ve 70’i marka olmak üzere, talepte bulunan firmalarca satın alındı. Satın alımlar sonucunda eğitim kurumlarının seri üretime geçmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesleki eğitimin firmalarca talep edilerek ticarileşen ilk patentli ürünü Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından üretilen "demir boru kelepçelerini duvara sabitleme aparatı" oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de "Ürünlerin seri üretimi yapılarak ekonomide yerini almasının yanı sıra bu satışlardan elde edilen gelir de mesleki eğitim kurumlarımıza katkı sağlayacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow