hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nüfus müdürlükleri hafta sonu da açık

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlamasıyla birlikte nüfus müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için hafta sonu mesaisi başladı. Nüfus müdürlükleri cumartesi ve pazar günleri sabah 9 ile 17 arası yoğunluk azalıncaya kadar mesai yapacaklar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nüfus müdürlükleri ilk hafta sonu mesaisinde boş kaldı. İçişleri Bakanlığı yeni kimlik kartlarının dağıtılmaya başlamasıyla birlikte yaşanan yoğunluğu azaltmak için nüfus müdürlüklerinde hafta sonu mesaisi başlattı.

    Vatandaşlar ilk hafta sonu mesaisine beklenen ilgiyi göstermezken İstanbul İl Nüfus Müdürü Orhan Ardıç, vatandaşlara bazı uyarılarda bulundu. Özellikle öğrenciler ve emeklilerle ilgili bazı şehir efsanelerinin oluştuğunu söyleyen Ardıç, vatandaşların kulaktan dolma bilgilere itibar etmemesini istedi.

    Bir diğer önemli nokta da vatandaşlara verilen geçici kimlik kartlarının geçerlilik süresiydi. Hafta sonu mesai uygulaması randevu sistemindeki birikim eritilene kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığının aldığı kararla, nüfus müdürlüklerinin hafta içi çalışma süreleri de değişti. Göreve sabah 8'de başlayacak olan memurlar, akşam 19'a kadar mesai yapacaklar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow