hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel bankalara yönelik hangi şikayetler var?

    Koronavirüsün piyasaya, ekonomiye etkisini azaltmak için bazı paketler devreye girdi. Ama özellikle özel bankalara yönelik bazı şikayetler var. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da bunun takipçisi olacaklarını söylemişti. Peki, özel bankalara yönelik en çok hangi noktada şikayet var? O şikayetler nereye iletilebilir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüsün ekonomiye etkisini azaltmak için art arda paketler devreye giriyor. Ama özel bankalara yönelik bazı şikayetler var. Özellikle piyasanın ve vatandaşın elini rahatlatmak yerine kredi gibi taleplerde işi yokuşa sürdükleri belirtiliyor. Özel bankalardan beklenti ise kredi kanallarının açık tutulması ve müşteri odaklı davranmaları.

    ALBAYRAK: VATANDAŞA DESTEK OLUNMAMASI KABUL EDİLEMEZ

    Peki bu konuda ne yapılıyor? Hem Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bizzat kendisi konunun takibinde. Hem de BDDK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu. BDDK geçtiğimiz haftalarda bir talimat gönderdi bankalara ve ''Kredi limitlerinin kullandırılmasında kısıtlamaya gidilmemeli. Kredi geri çağırma, mevcut kredi limitini kullandırmama gibi uygulamalardan özenle kaçınılmalı'' denildi.

    BDDK'NIN 0850 222 23 35 HATTINA ŞİKAYET İLETİLEBİLİR

    Ama BDDK bunu sadece bu bankalara iletilmekle kalmıyor. Bir de uygulanıyor mu diye yakından takip ediyor. Peki, sıkıntı yaşayanlar ne yapmalı? Şikayetler hem BDDK'nın internet sayfası üzerinden hem de yine BDDK'nın ''0850 222 23 35'' hattından iletilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK BANKALARI YAKIN TAKİBE ALIYOR

    Şikayetler önce ilgili bankaya iletiyor. Sonra taahhütlere göre bankalar tarafından bir neticeye bağlanması ve BDDK'ya da sonuçla ilgili bilgi verilmesi isteniyor. Ardından da BDDK da vatandaşları arayıp son durum hakkında bilgi alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow