hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PETKİM işçileri eylemde

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren PETKİM'de toplu iş sözleşmesinden sonuç alınamaması üzerine işçiler eyleme başladı. Vardiyası biten işçiler tesislerden ayrılmadı, ürün çıkışına da izin verilmedi. PETKİM'den gelen açıklamada ise, "Üretimde sıkıntı yok ancak eylemler uzarsa sanayicilere hammadde sevkiyatında aksama olabilir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından PETKİM'de de işçiler iş bıraktı.

    Yılbaşından bu yana toplu iş sözleşme görüşmeleri süren PETKİM'de görüşmelerden sonuç alınamayınca Petrol-İş sendikasına üye bin 500 PETKİM işçisi eyleme başladı.
     
    PETKİM yönetiminden yapılan açıklamada ise, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin Petrol-İş sendikasının sunulan şartları uygun bulmaması nedeniyle Yüksek Hakem Kurulu aşamasına geldiği bildirildi.
     
    Eylemler sürerken PETKİM'de tüm fabrikalarda üretimin planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi. İşçiler ise, tesislerden ürün çıkışına izin vermiyor.

    PETKİM'den CNN TÜRK'e yapılan açıklamada, otomotiv ya da diğer fabrikalardan farklı olarak üretimin durması halinde yeniden başlayabilmenin ciddi maliyet gerektirdiğine dikkat çekildi.

    Üretim kapalı bir sistemde gerçekleştiği, teknisyenler daha çok süreci ekrandan takip ettiği ifade edildi. Ancak eylemin uzaması halinde sanayici müşterilere tedarik sorununun yaşanacağı vurgulandı.

    Türkiye'nin tek petrokimya hammadde üreticisi PETKİM, 50'den fazla çeşitte ürün üretiyor.

    İnşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin sanayinin en önemli hammadde üreticilerinden biri olan şirket, ayrıca ilaç, boya, deterjan, kozmetik gibi birçok sanayi için de girdi üretimi yapıyor.

    Yılda 3.2 milyon ton brüt üretim gerçekleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow