hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanal ticaret fuarları başlıyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Koronavirüs nedeniyle ertelenen ya da iptal edilen ticaret fuarları sanal ortama taşınıyor. Ticaret Bakanlığı çalışmaları tamamladı. İlk etkinlik 1-3 Haziran'da ayakkabı fuarı olacak. Yerli ve milli yazılımın katkısıyla yapılacak sanal fuarlarda, ziyaretçiler fuar alanını 3 boyutlu gezebilecek. Firmalar ziyaretçileriyle anlık mesajlaşma ile görüntülü görüşebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs nedeniyle ticaret de her alanda şekil değiştiriyor. Artık sanal fuarlar devrede olacak. Ticaret Bakanı planı daha önce duyurmuştu. O plan artık somutlaştı.

    Ticaret Bakanlığı, salgın sürecinde ertelenen ya da iptal edilen fuarları sanal ortama taşımaya başladı. Ve ilk sanal fuar 1-3 Haziran tarihinde ayakkabı ve Saraciye Fuarı Shoedexpo olacak. Ardından 22-26 Haziran'da Agrivirtual-Sanal Tarım Makineleri fuarı gerçekleştirilecek. Bu fuarlar yerli ve milli yazılımın katkısıyla yapılacak.

    Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yerli ve milli yazılım katkısıyla hazırlanan bu fuarla ziyaretçilere fuar alanını 3 boyutlu gezme imkanı sağlanmasının yanı sıra firmaların ziyaretçileriyle anlık mesajlaşma ile görüntülü görüşmelerine imkan tanınacak. Bunun yanı sıra 4 dilde çeviri hizmeti verilecek fuarda 100'ün üzerinde tarım makineleri ihracatçımızı, 300'den fazla küresel alıcıyla buluşturacağız" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca bu fuarlar diğerlerinin aksine 7 gün 24 saat gezilebilecek. Shoedexpo fuarını Ege İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği düzenleyecek. 30 katılımcı firma yurt dışındaki 250 profesyonel alıcı ile buluşacak. Fuarda sonbahar-kış sezonu için hazırlanmış koleksiyonlar tanıtılacak dünya ile web üzerinden online ikili iş görüşmeler gerçekleştirilecek.

    Agrivirtual-Sanal Tarım Makineleri Fuarı ise bakanlığın koordinasyonu, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin organizasyonu ve Selçuk Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow