hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinema sektörüne 26 milyon lira destek

    Kültür ve Turizm Bakanlığınca 23 uzun metrajlı sinema filmi projesi için destek verilecek. 129 proje, sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik kurulca değerlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür ve Turizm Bakanlığınca sinema sektörüne yaklaşık 26 milyonluk destek verilecek. Bakanlık, 129 proje için sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik kurulun değerlendirme toplantısın dair açıklama yaptı. Bakanlıkça, 11 "Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım" projesine 17 milyon 200 bin lira, 9 "İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım" projesine 8 milyon 250 bin lira, 2 "Çekim Sonrası" projesine 500 bin lira ve 1 "Ortak Yapım" projesine 500 bin lira destek sağlandı.

    Bakanlığın destekleri kapsamında, ilk filmini gerçekleştirecek yönetmen desteği ile bu yıl yine umut vadeden 9 yönetmenin ilk uzun metrajlı sinema filmlerini yapabilmelerine de olanak tanındı. Daha önce birçok yönetmen Bakanlıktan aldıkları ilk "Uzun Metrajlı Sinema Film Desteği" ile çektikleri filmlerle Berlin, Venedik ve Tokyo gibi dünyanın en önemli film festivallerinden ödüllerle dönmüştü.

    Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda verdiği desteklerle üretimi belirgin şekilde artan uzun metrajlı animasyon filmler gişede büyük başarılara imza attı. Bu yıl da yönetmen Şenol Kılıç'ın "Manu" isimli projesi desteklendi. Belgesel Film Yapım Desteği' türündeki başvurular ise mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 2022'nin üçüncü destekleme kurulunda değerlendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow