hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son Dakika! Bakan Pakdemirli mısır alım fiyatını açıkladı | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, mısırın alım fiyatını CNN TÜRK ekranlarına duyurdu. Pakdemirli, bu yılki mısır alım fiyatının yüzde 15 artışla bin 325 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "300 bin üreticimiz tarafından üretilen, bugünlerde de hasadına başlanacak mısırın alım fiyatını buradan açıklamak istiyorum. Geçen yıl 1150 lira olan alım fiyatı, bu sene yüzde 15 artırarak 1325 lira olarak belirledik. 60 lira da bunun desteği var." Yüz binlerce çiftçinin beklediği açıklamayı cnn türk ekranlarında yaptı. Fındık üreticilerinin gelen zamdan mutlu olduklarını söyledi. "Şu anda dünyada fındığın fiyatını Türkiye belirliyor. Dünyada da biz dominant ülkeyiz ve bunu bizden başka fiyatı bu kadar etkileyebilecek başka bir ülke yok" dedi.

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Çay üreticilerine sevindiren haberi verdi. "Çayla alakalı da 15 milyon liralık organik çay fark ödemelerini de arife günü üreticilerimizin hesaplarına yatıracağız. Burada haziran ayında üreticilerimizden alınan 140 bin ton çaya karşılık da 457 milyon liralık ödemeyi de bugün tamamlamış olduk" açıklamasını yaptı.

    Pakdemirli, et ithalatını tamamen bitireceklerini vurguladı. Kurbanlık hayvanlarla ilgili geliştirilen mobil uygulamayı anlattı. "HAYSAG diye bir uygulamamız var, mobil aplikasyonumuz var. Beğendiğiniz hayvanın kulak küpesini okutuyorsunuz, o hayvan nerede doğmuş, anası kim, babası kim, hangi hastalıkları geçirmiş, doğum yeri neresi, nereden geliyor, nereye gelmiş, hangi aşıları olmuş, şu ana kadar hangi hastalıkları geçirmiş hepsini görebiliyorsunuz" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow