hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... Çalışan annelere bakıcı desteği 300 euro'ya çıkarıldı | Video

    Çalışan annelere verilen bakıcı desteği, bu yıl aylık 200 euro'dan 300 euro'ya çıkarıldı. Peki, bu desteğe nasıl başvuruluyor? Başvuru şartları neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 euro'dan 300 euro'ya çıkarıldı. Gözler o projeye nasıl başvurulacağına çevrildi. Proje, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AB'nin ortak projesi. Bu nedenle ödemeler euro üzerinden. Projenin amacı çalışan annelere ve kadınlara destek sağlamak.

    Projede iki destek yer alıyor. Çalışan anne desteği ve bakıcı eğitim desteği. Peki, çalışan anne desteğine kimler başvurabilir? 0-24 ay çocuğu olan çalışan anne desteğine 4A kapsamında olanlar yani sigortalı çalışan anneler başvurabilir.

    Peki, başvuru nasıl yapılacak? Çalışan anne desteğine SGK'nın internet sayfasından başvuru yapabiliyorsunuz. SGK'nın internet sayfasında başvuru için tıklayın linki yer alıyor. e-Devlet'e erişim sistemi açılıyor başvuru yapabilmeniz için. Öncelikle e-Devlet şifrenizi edinmeniz gerekiyor. e-Devlet'ten sisteme giriş yapıyorsunuz. Burada karşınıza 15 soruluk bir anket çıkıyor. 15 soruluk anketi cevaplamanız gerekiyor. Anketin sonunda devam et butonu yer alıyor. Tıkladıktan sonra anket tamamlanmış oluyor. Sonrasında da randevu sistemine geçiliyor. Ön kayıt tamamlandıktan sonra alacağınız randevu ile birlikte internet üzerinden başvurunuz tamamlanmış oluyor. Ön başvuru sonrasında da proje ofislerine giderek kesin kaydınızı yaptırmış oluyorsunuz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kesin kayıt sonrası gerekli koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespit edilmesinin ardından, ödemeyi almaya hak kazanabiliyorsunuz. En önemli şart, çalışan anne sigortalı olmalı, bakan kişiye de sigorta yapmalı. Bu şartı karşılamayanlara ödeme yapılmıyor.

    Ve projenin bakıcı ayağı... Çocuk bakmak isteyenler için bakıcı eğitim desteği. Proje kapsamında çocuk bakıcısı olmak isteyenler, 0-36 ay çocuk bakımı sürecini kapsayan çocuk bakımı kursunu tamamlayıp Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaları gerekiyor. Sertifika ile birlikte başvurular aynı internet sitesinden yapılıyor.

    Desteklerin kademeli olarak artırılarak 2021'de 325 euro ve 2022'de ise 350 euro olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow